Voorkom diefstal uit je bestelwagen

Het komt de laatste tijd weer vaak voor. Inbraak in bestelauto’s. Je bestelwagen is beschadigd en je gereedschap is gestolen. En dat is niet het enige. Je moet ook nog eens aangifte doen, melding doen bij je verzekeraar en je klanten afbellen. Dat wil je natuurlijk liever voorkomen. Maar wat kun je zelf doen tegen diefstal uit je bestelwagen? Wij geven tips:

Parkeer bewust

Word je bewust van waar je de bestelauto parkeert. Kies bij voorkeur voor een plek met toezicht. Een parkeerplek in een woonwijk is minder aantrekkelijk voor criminelen dan een plekje op een parkeerplaats achteraf.

Zorg er zoveel mogelijk voor dat de deuren van de laadruimte niet (of niet gemakkelijk) kunnen worden geopend. Op die manier wordt het voor criminelen een stuk minder aantrekkelijk om toe te slaan.

Ontneem het zicht op gereedschap

Bewaar je gereedschap in je bestelwagen? Beplak dan de ramen van je bestelwagen met raamfolie of een raster. Zo wordt het minder gemakkelijk om naar binnen te kijken.

Zorg voor een goed alarmsysteem

Zorg voor een goed alarmsysteem in je bestelauto, bij voorkeur in combinatie met een goedgekeurd slot.

Laat geen waardevolle spullen achter

Een voor de hand liggende tip, maar daarom niet minder waar. Tassen, kleding of andere achtergelaten spullen kunnen de indruk wekken dat er ook andere waardevolle spullen in het voertuig zijn achtergebleven. Wees bewust van wat er te zien is in je bestelwagen.

Word je toch slachtoffer van inbraak in je bestelwagen? Dan kunnen de volgende tips helpen:

Markeer je gereedschap

Zorg er voor dat je gereedschap merkbaar van jou is. Merk het, door er gegevens in te kerven of er met onuitwisbare inkt op te schrijven. Wordt je gereedschap gestolen? Dan maak je de kans dat de criminelen er iets mee kunnen kleiner. Je maakt het ze namelijk moeilijker om het gereedschap door te verkopen.

Maak foto’s van je gereedschap

De politie adviseert om je gereedschap te fotograferen. Word je slachtoffer van inbraak in je bestelwagen? Dan kun je deze foto’s gemakkelijk aan de politie doorspelen.

Registreer je gereedschap

Houd een overzicht bij met de serienummers van je gereedschap. Wordt je bestelwagen leeg gehaald? Dan kun je deze serienummers registreren op de website van Stopheling. Hier kan iedereen controleren of het serienummer van een tweedehands tool als gestolen vermeld staat. Ook op deze manier maak je het moeilijker om je gestolen gereedschap door te verkopen.

Tot slot is het belangrijk om je te verzekeren tegen diefstal uit je bestelwagen. Wij vertellen je graag wat de mogelijkheden zijn. Ben je al verzekerd tegen diefstal uit je bestelwagen? Ook dan kijken we graag mee om te zien of de dekking nog aansluit bij je wensen.

Neem eens contact met ons op via 0229 544 333 of kom langs!