Koop lokaal campagne zet horecaondernemers in het zonnetje

Een prettige buurt om te wonen, werken en leven. Lokale ondernemers dragen hier zeker aan bij. De RegioBank is daarom initiatiefnemer van de koop lokaal campagne. Bij Braas & Partners steunen wij deze campagne door enkele van de lokale ondernemers in het zonnetje te zetten. Dit jaar hebben wij gekeken naar de horecaondernemers. In de afgelopen periode hebben wij gezien hoe zij creatief zijn omgegaan met de maatregelen. Van thuisbezorgen tot een complete verbouwing. We gingen bij 3 horecaondernemers en hun partners langs voor een fotomomentje en uiteraard om te zien en horen hoe zij weer aan de slag gingen.

Les Deux Ponts & Eetcafe 70

We startten de dag met een bezoek aan ‘Les Deux Ponts’ waar wij een ontmoeting hadden met trotse eigenaren Barry & Inge van der Oord. Samen runnen zij dit sfeervolle eetcafé op een prachtige locatie op de Westfriese Omringdijk direct aan het water. Vanaf hier bieden zij naast een uitgebreide kaart voor een heerlijke lunch of diner ook diverse arrangementen als wandelen of het huren van een sloepje. Het was goed om van gedachten te wisselen met Barry en Inge over de afgelopen periode en hoe zij de start van de horeca-activiteiten tegemoet zien. Les Deux Ponts is zeker in de omgeving een bekend eetcafé en een leuke uitvalbasis voor dagjesmensen en toeristen. Na hier even bijgepraat te hebben, zijn we met het ondernemersstel naar hun tweede locatie ‘Eetcafé 70’ gereden. Al 15 jaar is Eetcafé 70 te vinden in het hart van Koggenland. Of het door de eigenaren komt of het enthousiaste team, één ding is duidelijk: ook hier ervaar je een ongedwongen sfeer. Bijzonder hoe zij deze beide locaties runnen naast hun gezin en zeker de moeite waard om deze horeca-ondernemers in het zonnetje te zetten.
 

 

Hotel en Restaurant Villa Groet

Onze volgende afspraak was met Iskander en Suzanne van der Zande, eigenaren van Hotel en Restaurant Villa Groet. We werden ontvangen met een kopje koffie door Iskander waarna wij een toelichting kregen op de werkzaamheden die waren uitgevoerd. Aan de buitenkant was goed te zien dat er stevig verbouwd was en ook de hotelkamers hebben een upgrade gekregen. De bouwmensen waren nog druk bezig met de laatste werkzaamheden en het geheel zag er prachtig uit. Ondanks de steiger aan de buitenkant voor de schilderwerkzaamheden kon je goed zien hoe prachtig het geheel zou worden. Iskander en Suzanne waren zichtbaar tevreden over de verbouwingen, een foto met de schilder kon niet ontbreken, en men had zin in het nieuwe seizoen. Naast het sfeervolle hotel heeft Villa Groet een mooie a la Carte Restaurant, overheerlijke pannekoeken en tevens een onbeperkt menu “Onbeperkt Avenhorn”.

 

d’Ontmoeting

Onze laatste afspraak, ontmoeting, was met Perry en Paulien bij hun eetcafé. Aan de doorgaande weg is het niet te missen. Het pand heeft een sfeervolle uitstraling met gezellig terras en lampjes. Wij kunnen ons nu al de gezellige sfeer bij de zomerse avonden voorstellen. Ook Perry en Paulien zijn ondernemers in hart en nieren, lekker nuchter en klaar voor het seizoen. Zij hebben gedurende de maatregelen diverse activiteiten ontplooid en zijn nu klaar om de deuren open te gooien en de gasten weer te ontvangen. Wij moeten eerlijk bekennen dat bij een snelle blik op de website je direct geconfronteerd wordt met een heerlijke borrelplank. De Ontmoeting is de plek voor een meet, greet and eat!

Het was voor ons een bijzondere ochtend met deze lokale ondernemers. Iedere locatie heeft zo zijn eigen kenmerken en ieder ondernemersduo ook. Het zijn vooral harde werkers met een ontzettend doorzettingsvermogen, iets waar wij ons als Braas & Partners zeer goed in kunnen vinden. Gaan voor de maximale klantbeleving en de klant als vertrekpunt van je werkzaamheden. Wij danken deze ondernemers voor hun tijd en gastvrijheid. Ben je ook benieuwd naar één van de bovenstaande horecagelegenheden? Kijk dan eens op hun website

Les Deux Ponts en Eetcafe 70
Hotel en restaurant Villa Groet
d’Ontmoeting