Hoe zit het met autopech tijdens uw vakantie?

“Wij gaan met de auto op vakantie, hoe zit het met onze pechhulp en schade aan een huurauto?”

Deze vraag horen wij vaker de afgelopen periode, en ook niet geheel onlogisch. Ook dit jaar kiezen veel Nederlanders om met de auto op vakantie te gaan. Daarnaast zien wij steeds vaker dat men een grotere auto huurt om mee op vakantie te gaan. Bovenop deze vraag ontvangen wij de afgelopen jaren veel meldingen over pech met de auto en over schade welke met de huurauto wordt veroorzaakt.

Pech onderweg tijdens de vakantie? Lees hier wat u kunt doen
Helaas komt autopech ook vaak voor. Heb je géén ANWB lidmaatschap en ook géén dekking op de doorlopende reisverzekering, dan raden wij aan dit na te gaan. Voor € 2,50 verzeker je pechhulp tijdens vakantie. Wens je een volledige pechhulpverzekering, dan bedraagt de premie per maand zo’n € 5,00 per maand voor een Europa dekking.

Ben je wel lid bij de ANWB, controleer dan welk pakket je hebt afgesloten. Bij het Instap/basispakket ben je niet verzekerd voor vervangend vervoer, haal/brengservice vervangende auto en een eventuele hotelovernachting. Bij het standaard pakket ben je niet verzekerd voor haal/brengservice vervangende auto en een eventuele hotelovernachting. Bij het uitgebreide compleet pakket heb je deze opties wel afgesloten.

Een auto huren op vakantie? Verzeker de borg en eigen risico
Bij Allianz is het mogelijk om voor een scherpe premie het eigen risico en de borg te verzekeren mocht je met een huurauto schade veroorzaken. Verhuurbedrijven houden vaak een borg in en tevens ben je het eigen risico kwijt. Bedragen van € 1.000,00 tot € 2.500,00 zijn niet ondenkbaar. Allianz biedt dekking voor het eigen risico en borg tot € 6.000,00. De premie voor een periode van 8 dagen in Europa bedraagt eenmalig € 44,00. Tevens is het mogelijk een gehuurde kampeerauto te verzekeren. Huurt u een auto in het buitenland? Dan is ons advies om deze verzekering af te sluiten.

Uit ervaring blijkt dat het niet hebben van een juiste dekking of afgesloten pakket een hele vervelende situatie tijdens de vakantie. Wij raden aan deze zaken voordat je op vakantie gaat te controleren. Uiteraard zijn wij u daarbij graag van dienst. Wij zijn op werkdagen te bereiken op te telefoonnummer 0229-544333 of vul uw gegevens in via onderstaande link en plaats bij opmerking “autopechhulp op vakantie” en wij nemen contact met u op.