Autoschade melden?

Een aanrijding is zo gebeurd. Maar wat moet u doen in geval van schade? Er moet een schadeformulier worden ingevuld. Hoe werkt dat ook alweer? En heeft u er eigenlijk nog wel één in de auto liggen?

Steeds minder mensen hebben een papieren schadeformulier in de auto liggen. Als u geen schade krijgt aan uw auto is dat natuurlijk geen probleem. Maar wat als er wel een keer iets mis gaat?

Snel en eenvoudig zonder papierwerk autoschade melden?
Dat kan! Hoewel steeds minder mensen een papieren schadeformulier in de auto hebben, heeft vrijwel elke bestuurder een mobiele telefoon bij zich. Zorg er voor dat u de app van mobielschademelden.nl op uw telefoon heeft staan. Ontstaat er autoschade? Dan kunt u via deze app gemakkelijk melding doen bij uw verzekeraar. U hoeft alleen de gegevens in de app in te vullen.

Er zijn drie manieren om de mobielschademelden app op uw telefoon te zetten:

1. Download de mobielschademelden app via de Playstore of Appstore

2. Ga naar www.mobielschademelden.nl en volg de instructies

3. Gebruik onderstaande QR-code om direct op www.mobielschademelden.nl te komen

Wanneer kunt u een autoschade melden via de app?
U kunt de app gebruiken als er sprake is van een eenzijdige autoschade of schade met één tegenpartij. Bij schadegevallen waarbij meerdere voertuigen betrokken zijn, kan de app (nog) niet worden gebruikt.

Op welke manier kunt u een melding doen?
U kunt de melding samen met de tegenpartij op één smartphone doen, maar het is ook mogelijk om de schade via twee smartphones te melden. In dat geval doet iedere partij de melding op zijn/haar eigen telefoon.

Doet u melding van autoschade via de app? Dan komt deze melding automatisch binnen bij beide autoverzekeraars. Zij kunnen de schade dan direct in behandeling nemen. U hoeft daar zelf dan niets meer aan te doen.